Trump i Israel: »Folk har fået nok, de har fået nok af blodsudgydelser og drab«

2 minutters læsning
Kommentarer lukket til Trump i Israel: »Folk har fået nok, de har fået nok af blodsudgydelser og drab«

Den amerikanske præsident Donald Trump er i dag på besøg i Israel. Det er han i forbindelse med den første udlandsrejse, han foretager sig som præsident. Han kommer lige fra Saudi-Arabien og efter Israel flyver han til Italien for så at tage videre til Bruxelles i Belgien, hvor han vil deltage i et NATO-topmøde.

I valgkampen op til hans indsættelse har han ifølge Radio 24/7 udtalt, at han vil flytte den amerikanske ambassade fra den Israelske stor- og handelsby, Tel Aviv, til den hovedstaden Jerusalem, der også bliver af både jøder og muslimer anset som et meget religiøst område. Det kommer dog ikke på tale alligevel.

Trump går nemlig meget diplomatisk frem, og en kort tale, han holdt tidligere i dag, udtalte han: »Der er et stort ønske om fred i Mellemøsten. Folk har fået nok, de har fået nok af blodsudgydelser og drab. Så vi forventer nogle interessante samtaler. Foran os har vi en sjælden mulighed for at bringe sikkerhed, stabilitet og fred til denne region og til dets folk«

Ifølge den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, vil Donald Trump gerne lægge personligt arbejde i at sikre en aftale mellem Israel og nabostaten Palæstina, som længe har ikke har kunnet nå til enighed.

I dag vil præsidenten både mødes med Israels præsident og landets premierminister. Derudover vil han også besøge to religiøse steder, hvoraf den ene af dem er den ikoniske grædemur, som ligger det jødiske folks hjerter meget nær.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…