Nordkorea er villige til at snakke under ‘rette omstændigheder’

2 minutters læsning
Kommentarer lukket til Nordkorea er villige til at snakke under ‘rette omstændigheder’

Nordkorea er villige til at tale med den amerikanske præsident ‘under de rette omstændigheder’. Erklæringen kommer efter, at Donald Trump elleve dage siden udtalte sig om det samme med den samme vending.

“Hvis det ville være hensigtsmæssigt for mig at møde ham, ville jeg absolut. Jeg ville være beæret over at gøre det under de rette omstændigheder,” udtalte præsident Donald Trump sig d. 2. maj. Nu lyder svaret fra det Nordkoreanske udenrigsministerium, og det er positivt. De er også klar til at møde hinanden, men det er stadig uklart hvornår, hvordan og hvor.

Udmeldingerne står i skarp kontrast til den retorik, der ellers bliver ført fra begge fløje. Nordkorea har udvidet det atomprogram, og USA har sendt en gruppe af flådefartøjer til det sydøstlige asien ikke langt fra Nordkoreas kyst. Derudover har USA også opstillet flere missilstationer langs den Syd-Nordkoreanske grænse.

Forleden vandt den nyvalgte Sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, landets valg med 41 procent. I hans tale efter det officielle resultat blev frigivet udtrykte han sin modstand over de amerikanske missilforsvarssystemer og sit ønske om også at tale det Nordkoreanske styre.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…