Kovending fra Nordkorea: Affyrer missiltest

2 minutters læsning
Kommentarer lukket til Kovending fra Nordkorea: Affyrer missiltest

Selvom det tidligere i dag lød positive toner fra både Nord-, sydkorea og USA melder det sydkoreanske militær nu at Nordkorea har affyret et missil fra byen Kusong, som ligger tæt på landets vestlige kyst og nordvest for hovedstaden Pyongyang.

Ifølge det sydkoreanske forsvar nåede raketten af flyve 700 kilometer.

Missilets type er endnu ikke bekræftet, men det sydkoreanske medie Yonhab berretter at det er af klassen ‘ballisstisk missil’. Hvis dette passer, vil det sige, at raketten kan fjernstyres og har et eller flere sprænghoveder, som udløses over området, man vil ramme.

Missilet blev affyret fra en base, som man mener, der bliver udviklet såkaldte ‘ Intermediate-Range Ballistic Missiles’. Denne type har en rækkevidde på mellem 3500 – 5500 kilometer. Nordkorea har de sidste to måneder opsendt fire raketter af samme type, og ifølge mediet Reuters mener eksperter, at landet har opnået fremskridt i udviklingen af disse missiler.

Den amerikanske præsident udtalte i en interview med Reuters, at han godt kunne se en negativ udvikling i konflikten, men helst så en diplomatisk løsning. Han udtalte 2. maj i et interview med et andet medie, at han ‘under de rette omstændigheder’ godt kunne gå i dialog med Nordkorea. Den indstilling blev gengældt af en Nordkoreansk embedsmand, som i dag også erklærede landet villige til at tale sammen.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…