Amerikansk udenrigsminister: Hvis de optrapper truslen til et niveau, som vi mener kræver handling, ligger muligheden på bordet

2 minutters læsning
Kommentarer lukket til Amerikansk udenrigsminister: Hvis de optrapper truslen til et niveau, som vi mener kræver handling, ligger muligheden på bordet

»Selvfølgelig, ønsker vi ikke at komme i en militær konflikt, men selvfølgelig hvis Nordkorea går i aktion og truer de sydkoreanske styrker eller vores egne [de amerikanske, red.] styrker, så der vil de blive mødt med et passende svar«

Sådan forklarer den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, om situationen på den koranske halvø. Han fortæller på et pressemøde i sydkoreas hovedstad, Seoul, at den amerikanske ’strategiske tålmodighed’ er udtømt.

»Hvis de optrapper truslen deres våben udgør til et niveau, som vi mener kræver handling, ligger mulighederne allerede på bordet,« siger han på mødet, hvor også Sydkoreas udenrigsminister deltog.

Tillerson siger, at det er tid til en ny amerikansk-nordkoreansk politik men offentliggjorde samtidig ingen detaljer. Det amerikanske udenrigsministerium er på en tur gennem tre asiatiske lande: Japan, Sydkorea og til sidst Kina, som han vil flyve til i morgen.

Tidligere denne uge fortalte en kilde i den kinesiske udenrigsdelegation, at Kina vil fremlægge deres egen plan overfor Rex Tillerson, når han lander i Beijing.

Ifølge den amerikanske udenrigsminister har USA brugt 1,3 milliarder dollars på Nordkorea siden 1995, men landet har kun svaret med flere atomvåben, hvoraf nogle er blevet testaffyret.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…