Det store puslespil: Sådan bliver Danmark seedet til playoff

5 minutters læsning
0

Der skal en hjælpende hånd til fra flere nationer, hvis Danmark skal blive seedet til playoff-lodtrækningen, fyre pointdelingen i Parken søndag aften mod Rumænien.

Danmark spillede hertil aften uafgjort med Rumænien i den sidste VM-kvalkamp. Det resultat betyder, at vi ender som nr. 2 i puljen, fire point efter Polen, der går direkte til VM. Danmark har dog stadig mulighed for at komme til Rusland i 2018, hvis de vinder playoff-kampene. Modstanderen til de kampe findes den 17. oktober, og så skal der ellers spilles ude- og hjemme. Vinderen af de to kampe får en VM-billet.

Det kan dog ende med, at blive en svær vej for Danmark, da vi kan rende ind i knap så sjove modstandere. Hvis vi skal undgå storhold, som Portugal, Schweiz og evt. Italien, så skal vi blive seedet. Det er dog lidt sværere, efter pointdelingen søndag aften. En række andre resultater skal nemlig gå Danmarks vej, hvis vi skal have en lettere modstander.

Albanien skal tage point fra Italien i Gruppe G, da Danmark så vil ryge højere op på verdensrangslisten end italienerne. Det er nemlig de fire øverste hold på verdensranglisten, der bliver seedet til lodtrækningen.

I Gruppe A skal Frankrig slå Hviderusland, da det så vil sende franskmændene til tops. På andenpladsen vil så være vores svenske naboer, eller Holland, og uanset hvad, så vil Danmark kravle højere op på FIFA’s verdensrangliste end de to nationer.

Wales skal tabe til Irland eller vinde.. Hvordan kan det gå til?, tænker du. Men hvis Wales  taber, så vil ende på tredjepladsen, og så vil Irland hoppe op på andenpladsen. Waliserne må faktisk også godt vinde, men så kræver det, at Serbien taber til Georgien, da Wales så vil gå på førstepladsen. Det vi skal huske er, at faktisk kan denne pulje også ende med ikke at have betydning, da Wales, Serbien eller Irland kan ende, som den dårligste toer, og så vil de ikke komme i playoff. Men det afhænger også lidt, af de andre resultater, hvem der ender med sorteper på andenpladsen. Lidt mere simpelt forklaret, så skal Wales bare tabe til Irland og slutte på andenpladsen, for så vil Danmark være bedre end Wales på verdensranglisten.

Ukraine skal tage point fra Kroatien, da åde så vil overtage andenpladsen fra Luka Modric og co. Hvis det ender uafgjort, så vil kroaterne ende på andenpladsen, men så vil Danmark med nød og næppe lige have flere point end kroaterne.

Hvis du synes alt dette lyder usandsynligt, så er der håb endnu, da det “kun” er to af disse fire resultater, der skal flaske sig, hvis Danmark skal seedes til lodtrækningen.
Men uanset modstanderen, så er det egentlig ganske simpelt, Danmark skal bare være bedst over to kampe.

Lodtrækningen er, som skrevet, tirsdag den 17. oktober. Når alle kvalkampene er afsluttet på tirsdag, vil der komme endnu et overblik, denne gang, vil det være omkring Danmarks mulige modstandere. Playoff-kampene spilles i november.

Skriv et svar

SE OGSÅ

Tidligt mål sikrede OB sejren

Søndagens sidste superliga kamp står mellem Odense Boldklub og FC København. Odense Boldkl…