Tidligt mål sikrede OB sejren

11 minutters læsning
0
Søndagens sidste superliga kamp står mellem Odense Boldklub og FC København. Odense Boldklub og FC København ligger med 4 point’ forskel inden dagens kamp, hvor FC København ligger på en 6. Plads, mens Odense Boldklub har 7. Pladsen.

Odense Boldklub har været et lidt lunkent hjemmehold i denne sæson, hvor det blot er blevet til to sejre i seks kampe. Det skal forbedres, og klubben kan passende starte mod FC København, som de i dag skal møde på Ewii Park. Odense Boldklub er som sagt før 12. spillerunde på syvendepladsen i Superligaen og dermed lige akkurat uden for den top seks, der er klubbens erklærede målsætning i denne sæson. Kent Nielsen har fået sit forsvar på plads i denne sæson, hvor især Kenneth Emil Petersen har blomstret, men offensiven mangler stadig.

Bedst som FC København var begyndt at ligne sig selv, løb de danske mestre ind i en syngende lussing til Lyngby BK for to uger siden. Lyngby BK havde fået styr på forsvaret, og i den anden ende var angriberne skarpe, og det førte til en 3-1 sejr til de kongeblå fra Lyngby. Men Ståle Solbakken har ikke kunne ændre noget på træningsbanen, eftersom de fleste spiller har været på landsholdslejr i de 14 dages pause. Men det vil heller ikke hjælpe, hvis man kigger på FC København’ skadesliste for den er stadig rigtig lang.

LÆS OGSÅ:  BRØNDBY VINDER OVERLEGENT OVER SILKEBORG

Michael Tykgaard har fløjtet kampen i gang, og det var FC København, der startede med bolden. Men Odense Boldklub kom flyvende ud til kampen, og en god omstilling med Anders K. Jacobsen i front sender angriberen i en alene position med Robin Patrick Olsen, og sikkert sender Anders K. Jacobsen bolden i mål til 1–0! Der var kun spillet 50 sekunder af kampen, og så fik han sin friløber, og så scorede han.

Men FC København sad mere på spillet efter 1-0 målet, men de havde ikke et perfekt skud. Men de kom frem til chancer, men det var ikke nok til at få et mål på tavlen. Men Odense Boldklub’ forsvar havde styr på FC København’ angreb, og så fik Odense Boldklub også sat sig lidt på kampen. Det var faktisk ikke meget FC København kunne fremstille til aftens kamp, men de havde stadig spillet.

FC København har for en stund slupet speederen, og det giver Odense Boldklub et pusterum til at spille bolden rundt. Nicklas Helenius forsøger stadig at finde Anders K. Jacobsen i dybden, men op til flere gange lykkes det ikke for dem begge. Første rigtige afslutning fra FC København’ side af kommer altså fra Benjamin Verbic, men Odense Boldklub’ målmand havde læst skuddet, og han tog sikkert bolden.

God afslutning på første halvleg af OB–spillerne, hvor Nicklas Helenius kommer frem til to gode muligheder lige inden pause, og her har Michael Tykgaard fløjtet til pause efter en fantastisk start fra Odense Boldklub af.

LÆS OGSÅ: STUTTGART BUKKEDE UNDER FOR FLENSBURGS PRES I ANDEN HALVLEG

F.C. København har foretaget en udskiftning i forbindelse med pausen, hvor Michael Lüftner er gået ind, og ind er kommet Pierre Bengtsson. Anden halvleg er blevet fløjtet i gang og det var Odense Boldklub, der satte anden halvleg i gang. I forhold til starten på første halvleg har vi fået en mere stille start på anden halvleg, hvor spillet fortsat foregår mest i FCK’ernes fødder. FCK har lagt ud med det høje pres, som de også præsterede i første halvleg.

Peter Ankersen har haft flere gode løb i sin side, og forsøger sig med et nye indlæg ind mod feltet, men så kommer fejlene inde i feltet. Fantastisk vending af Greve på midtbanen, der snyder både Zeca og Gregus. Han spiller Jacobsen i fødderne, der finder Helenius i feltet, hvor Boilesen kommer godt ned og får blokeret skuddet, som går en meter fra mål.

Gult kort til OB’ anfører Kenneth Emil Petersen for brok til dommeren i forbindelse med en OB–opstilling, hvor der blev dømt offside. OB har alle mand på egen banehalvdel, og det gør det svært for FCK. OB har foretaget en udskiftning, hvor Rasmus Jönsson er gået ud, og ind er Casper Nielsen kommet.

FCK appellerer for mål! Et hovedstød fra Pavlovic sejler i en høj bue ind til Grytebust, der strækker bolden ud i armene for ikke at løbe bolden i eget net. Den langsomme gengivelse på tv viser, at kun halvdelen af bolden havde passeret stregen.  FC København har foretaget to udskiftninger, hvor Andrija Pavlovic og Rasmus Falk går ud, og ind kommer Carlo Holse og Kasper Kusk og OB har også foretaget en udskiftning, hvor Jakob Thomasen går ud, og ind kommer Jeppe Tverskov.

Kampen har med et kvarter igen fået mere liv og gnist, hvor der er aktivitet i begge ender. FCK’erne jagter scoringen, men fynboerne får clearet godt og lurer på omstillingerne. Men OB står klar til at straffe FCK på kontraen, hver gang de erobrer bolden. Med 8 minutter igen skifter OB igen, hvor Anders K. Jacobsen må gå ud og ind kom Nana Welbeck.

FCK presser på for en scoring og sværmer omkring OB–feltet. Pieros med et skud, men OB–keeperen redder, og minuttet efter kommer indskiftede Holse frem til en stor mulighed, der cleares. Grytebust holder bolden på de indlæg der kommer fra FCK af, og der går godt med sekunder, før han får sendt bolden i spil igen.

Michael Tykgaard og dommerne havde fundet frem til tre minutter’ tillægstid, men det bliver nogle svære minutter for OB. Men Benjamin Verbic begår et frispark i OB’ felt og det tog en del tid.

Her er det slut og OB vinder 1-0 over FC København.

Sidste kamp i denne runde spilles i morgen klokken 19:00, hvor AGF møder Lyngby BK på Ceres park.

 

Skriv et svar

SE OGSÅ

Brøndby vinder overlegent over Silkeborg

Efter en landsholdspause på 14 dage er Alka Superligaen tilbage og Runde 12 er i fuld alle…