Stuttgart bukkede under for Flensburgs pres i anden halvleg

8 minutters læsning
0

Danskerklubben Flensburg Handewitts kontrafase gjorde rigtig ondt på Stuttgart, som ellers kæmpede alt, hvad de havde lært. Hjemmeholdet kunne dog ikke være tilfredse med deres indsats i første halvleg, hvor de ikke spillede specielt godt. I anden halvleg steppede Flensburg op, og derfor endte de alligevel med at vinde forholdsvis sikkert. 

Flensburg Handewitt har ikke fået den optimale start på den tyske Bundesliga, hvor de efter otte spillerunder indtager en skuffende 5. plads. Det fik de dog mulighed for at lave om på torsdag aften, da Stuttgart gæstede Flens-Arena, som altid var fyldt til bristepunktet. I ligaen har nordtyskerne været meget ustabile, og i de første otte kamp har de smidt fem point, hvilket ikke er helt tilfredsstillende for klubben, der tæller hele syv danske spillere. Gæsterne fra Stuttgart indtog inden kampen 12. pladsen, hvilket er en udmærket placering for klubben, som dog gerne vil en smule højere op i tabellen. De var dog ikke på nogen nem opgave, da Flens-Arena er et af de sværeste steder at spille overhovedet.

Læs også: Kiel blev knust af Kielces fysik – og er fortsat uden sejr i Champions League 

Hjemmeholdet stillede i stærkeste opstilling på trods af et hårdt program, og de kom rigtig fornuftigt fra start, hvor Stuttgart havde meget svært ved at følge det høje tempo. Flensburgs angrebsspil fungerede uden problemer, og de spillede sig frem til 100% chancer stort set hvert angreb, derfor bragte svenske Hampus Wanne også hjemmeholdet i front med 4-1 efter fire minutter. Gæsterne flyttede bolden for langsomt i angrebet, hvilket udløste nogle sløsede afslutninger, og de blev altså hurtig straffet i modsatte ende.

Nordtyskerne forsvarede sig rigtig fint, dog på en lidt billig baggrund, og i angrebet spillede hjemmeholdet effektivt og hurtigt. Stuttgart havde fortsat problemer med både angrebsspilet og forsvaret, men et par redninger fra Johannes Bitter gjorde, at de ikke kom bagud alt for meget. Hjemmeholdet formåede ikke at udnytte de oplagte chancer, og Johannes Bitter holdte sit hold inde i kampen, så de kun var bagud med et enkelt mål halvvejs i første halvleg.

Hjemmeholdet kom dog hurtigt tilbage på sporet, da Mattias Andersson hev et par redninger frem, og så kørte kontratoget ellers bare ned mod en nærmest chanceløs Bitter. Stuttgart ville dog ikke give op, og de fulgte faktisk fint med, og derfor havde de faktisk muligheden for at udligne til 11-11 kort før pausen, men Tobias Schimmelbauer skød på stolpen. Hjemmeholdet kunne gå til pause med en smal føring på 12-10, men de kunne ikke være helt tilfredse, da de brændte alt for meget på en stærkspillende Johannes Bitter, som stod på 45% gennem første halvleg.

Gæsterne fra Stuttgart fulgte fint med hjemmeholdet i starten af anden halvleg, men Flensburg havde et lille overtag. Stuttgarts afslutninger var dog en smule ukoncentreret, og det blev altså straffet i modsatte ende, hvor Holger Glandorf bragte Flensburg i front med 14-11 kort inde i anden halvleg. Hjemmeholdet kom dog ikke så nemt frem til deres scoringer i det etablerede angrebsspil, men Stuttgarts angrebspil var ikke Bundesliga værdigt. Selvom hjemmeholdet ikke spillede prangende, så førte de altså alligevel 17-11 efter 40 minutters spil.

Mattias Andersson i det nordtyske mål ville ikke stå tilbage for kollega Bitter, og han sørgede for, at Stuttgart ikke scorede specielt mange mål. I modsatte ende styrede Rasmus Lauge Flensburg-angrebet med flot overblik, og danskeren sørgede også selv for en føring på 19-14 efter 44 minutters spil. Flensburg lignede mere og mere et hold, der var i kontrol, men alligevel formåede de ikke rigtig at spille sprudlende, kun i korte perioder lykkedes det. Gæsterne formåede dog ikke, at presse hjemmeholdet til at yde deres absolut stærkeste, da de ikke havde kræfterne til det.

In takt med de mange fejl fra Stuttgart, så begyndte Flensburgs kontrafase at løbe afsted, og gæsterne skulle passe på, hvis de ikke ville tave alt for stort i Flens-Arena. Ti minutter før slutfløjt bragte Kentin Mahé hjemmeholdet i front med 23-14, og stille og roligt begyndte flere af Flensburg-profilerne at få lidt pause. Stuttgart havde ikke fysikken til, at følge med Flensburg over 60 minutter, og hjemmeholdet endte også med at vinde ganske klart, 28-17.

Skriv et svar

SE OGSÅ

Tidligt mål sikrede OB sejren

Søndagens sidste superliga kamp står mellem Odense Boldklub og FC København. Odense Boldkl…