Kvindelandsholdet og DBU enige om delaftale

5 minutters læsning
Kommentarer lukket til Kvindelandsholdet og DBU enige om delaftale

Spillerforeningen og DBU er i dag, mandag, blevet enige om en delaftale ifh. til Kvindelandsholdets vilkår. Spillerne kan nu endelig have fokus på kampen mod Ungarn i morgen, som bestemt ikke er uden betydning. 

Efter flere dages næsten chok-tilstand har DBU og det danske kvindelandsholds repræsentanter (Spillerforeningen) nu endelig fundet en delaftale, der gør at de danske kvinder i morgen tirsdag kan spille VM-kvalifikationskmap mod Ungarn. Den kamp har ellers været i fare, da de to parter har været langt fra enige om vilkårene for spillerne. Det danske herrelandshold har tilbudt kvinderne en halv million om året, hvilket var et stærkt budskab fra Simon Kjær og co., som ønskede at støtte om at forbedre vilkårerne.

Fredag aften skulle Kvindelandsholdet ellers have spillet revanchekamp mod Holland, som slog de danske piger i VM-finalen i sommers, men da de to parter ikke kunne blive enige blev kampen aflyst. Nu har man så lavet en delaftale, men hvad der står i aftalen er endnu uvist.

DBU havde sat et ultimatum, som lød på at der skulle være enighed i lørdags, ellers ville der ingen aftale blive. Der var ingen enighed, selvom bla. landsholdets anfører, Pernille Harder, følte at de to parter var tæt på hinanden. Mandag er de to parter altså så blevet enige om en delaftale, og Spillerforeningens formand, Mads Øland, fortæller her, hvad han syntes om det hele:

“Delaftalen er et skridt i den rigtige retning, og kvindelandsholdsspillerne er glade for, at de på det grundlag nu kan fokusere fuldt og helt på kampen i Ungarn i morgen,” siger Spillerforeningens direktør Mads Øland til DBU.dk.

Problemet er dog langt fra løst, og efter kampen i morgen mod Ungarn, så vil forhandlingerne altså blive genoptaget. Det hele handler om, at kvinderne bliver underbetalt i forhold til herrerne, og de kæmper med alt, hvad de har for at få bedre vilkår. Indtil videre er det altså ikke gået så godt, men nu er der måske lys for enden af tunnelen. Ingen tvivl om, at der stadig mangler en hel del, men det er da positivt, at de to parter endelig er blevet enige, så kvindelandsholdet kan fokusere på kampen mod Ungarn, som iøvrigt er på udebane.

DBU´s administrerende direktør Claus Bretton Meyer fortæller følgende til DBU.dk

“Det er godt for Kvindelandsholdet og for alle i dansk fodbold, at vi kan spille den vigtige VM-kvalifikationskamp og igen få fokus på det sportslige,” siger Claus Bretton-Meyer.

Vi har næppe hørt det sidste om denne sag, som har chokeret hele Fodboldeuropa, og flere store internationale stjerner har vidst deres medfølelse på de sociale medier.

Opdateres…

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Tidligt mål sikrede OB sejren

Søndagens sidste superliga kamp står mellem Odense Boldklub og FC København. Odense Boldkl…