Dansk EM-profil inden finale: “Vi vil så gerne være dem, som løfter den store pokal når kampen bliver fløjtet af”

7 minutters læsning
Kommentarer lukket til Dansk EM-profil inden finale: “Vi vil så gerne være dem, som løfter den store pokal når kampen bliver fløjtet af”

Den 28-årige midtbanespiller Sanne Troelsgaard har spillet en god slutrunde for Danmark, hvor hun også selv er kommet på tavlen en enkelt gang. JuniorMedia News har været i kontakt med danskeren inden den store finalekamp i dag mod Holland. 

Sanne Troelsgaard er 28 år, og hun spiller i øjeblikket i norske Rosengård. Danskeren har været vigtig for Danmark, hvor hun sammen med sin værelseskammerat, Theresa Nielsen, har været farlige i Danmarks højre side. Hun har selv scoret en enkelt gang i Danmarks første kamp mod Belgien, og i forhold til de andre slutrunder har Danmark formået at komme helt frem til finalen, som spilles i dag kl. 17 mod Holland.

“I dette års turnering har vi formået at overraske. At slå Tyskland ud i en kvartfinale er en sensation og hvis man spiller mod Tyskland 10 gange, vinder man måske kun 1 gang og der slog vi til. Forskellen er ikke den store, til sidste EM i 2013 gjorde Danmark det også rigtig godt og nu har vi formået at tilspille os en finale, hvilket er kæmpe stort”, fortæller Sanne Trolesgaard til JM News.

Læs også: Optakt til Danmarks vigtigste kvindelandskamp i historien

I semifinalen skulle der en straffesparksafgørelse til før Danmark kunne juble løs over at være i deres første EM-finalen nogensinde, og det var en helt speciel kamp, men Rosengård-spilleren var ikke nervøs:

“Jeg var faktisk ikke så nervøs, fordi jeg vidste at vi har en af de bedste kvindelige målmænd, som er super dygtig på straffe, og så havde vi nogle gode skytter. Jeg skulle skyde som nummer 5, men det blev heldigvis ikke nødvendig”, fortæller Troelsgaard.

I straffesparkskonkurrencen kunne man se på tv-billederne, at Danmarks nr. 7 ikke turde kigge, hvilket skyldes overtro, men overtro eller ej, så er Danmark altså nu klar til EM-finalen.

»Vi er så taknemmelige og rørte over den kæmpe store opbakning«
Støtten til de danske kvinder har været rigtig god ved denne slutrunde, og da der blev sat 1000 billetter til salg til finalen blev de revet væk på 20 minutter. Støtten betyder rigtig meget for de danske spillere, som virkelig nyder at spille for deres land.

“Det påvirker os heldigvis på en positiv måde, vi er så taknemmelige og rørte over den kæmpe store opbakning vi har fået hernede fra alle de danske tilskuer og fans og den enorme opbakning vi har fået fra hele Danmark hjemme i stuerne, det er så fantastisk og et kæmpe skulderklap til os”, siger Sanne Troelsgaard til JM News.

En slutrunde, hvor man kommer helt frem til finalen kan gøre være hårdt både fysisk men også psykisk. Derfor gør de danske spillere også meget i, at sørge for ikke at være sammen med de samme hele tiden, og så er de gode til at koble af. I gruppekampene havde spillerne tid til at være sammen med familie, som havde taget turen til Holland, hvilket har haft positiv indvirkning på Sanne Troelsgaard.

“Det har jeg været rigtig glad for og det har givet mig luft og jeg har kunnet ladet mental op. Der har jeg ikke tænkt på så meget fodbold og det har været rart”.

Danskeren er ikke bange for at møde Holland, men hun mener også det bliver en meget svær kamp, da det kræver rigtig meget at stå imod hollændernes pres. Heldigvis er det 11 mod 11, og bolden er fortsat rund, så Danmark har også chancer for at tage EM-pokalen.

“Jeg ser gode chancer, fordi i fodbold kan alt heldigvis ske, men det er klart det bliver en svær kamp for vi får et kæmpe pres fra alle de hollandske fans, men jeg er sikker på at de danske tilskuere nok skal lave en fest på tilskuerrækkerne og hjælpe os på vej, fordi vi vil så gerne være dem, som løfter den store pokal når kampen bliver fløjtet af, afslutter midtbaneprofilen.

Kampen er kl. 17, og den kan ses både på TV2, Eurosport 1 og DR1.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Tidligt mål sikrede OB sejren

Søndagens sidste superliga kamp står mellem Odense Boldklub og FC København. Odense Boldkl…