Liverpool skuffede i Champions League-åbner på Anfield

11 minutters læsning
Kommentarer lukket til Liverpool skuffede i Champions League-åbner på Anfield

Liverpools defensiv viste sig nok en gang fra deres værste side, da klubben efter tre års pause fra Champions League endelig var tilbage. En børnehavefejl bragte Sevilla i front, men tempoet blev skruet op, og så var det igen Liverpool, der dominerede. Sevilla kom bedre med i anden halvleg, hvilket de udnyttede, og derfor endte det med et point til hver på Anfield. 

Champions League er for alvor igang, og onsdag var Liverpool igen tilbage i det fine selvskab. Opgaven hed Sevilla hjemme på Anfield, som summede af forventning. Sevilla havde danske Simon Kjær i startopstilling, og han kom på noget af en opgave mod Firmino, Salah og Mané. Liverpool havde noget at revanche, da Sevilla vandt Europa League-finalen i 2016 over netop Klopps Liverpool-mandskab. Liverpool havde store forventninger til dette års tunering, og de burde da også på papiret være bedre end Sevilla, men vi har set så mange gange, at hjemmeholdets defensiv har store problemer.

Læs også: Messi og F.C Barcelona forbandelse brudt mod Juventus

Chokstart på Anfield
Liverpool startede rigtig godt, og Sevillas forsvar havde store problemer med lynhurtige Sadio Mané, som løb om hjørner med Simon Kjær og co. Sevilla smed bolden lidt for nemt væk, men alligevel var det gæsterne, der kom i front efter bare fem minutters spil. Et indlæg kom fladt ind mod mål, men da Dejan Lovren fuldstændig mistimmede indlægget, så Ben Yedder stod helt fri, og så sparkede franskmanden Sevilla sikkert i front. Gæsterne var faktisk bedst, og Liverpool skulle lige have lidt tid til at sunde sig ovenpå det dårlige forsvarsspil, som altså endnu en gang kostede.

Liverpool med modsvar
Når hjemmeholdet fik skruet tempoet i vejret, så havde Sevilla store problemer med at følge med, og især de tre forreste havde gæsternes forsvar svært ved at styre. Efter ti minutter var Roberto Firmino tæt på at udligne, men brasilianerens hovedstød røg få centimeter over mål. Liverpool begyndte at komme mere og mere på bolden, og Sevilla havde problemer med at holde hovedet koldt, når de stod overfor Liverpools lynhurtige offensivspillere. Hjemmeholdet havde dog problemer med at skabe chancerne, men efter tyve minutter kunne jublen endelig bryde løs. Alberto Moreno blev spillet fri til et indlæg, og så fandt brasilianeren ellers bare sin landsmand, Firmino, inde i oksen, og så sparkede han bolden sikkert ind til 1-1.

To minutter senere var Emre Can ufattelig tæt på, at sparke Liverpool i front med 2-1, men tyskerens afslutning gik lige forbi mål. Gæsterne spillede simpelthen for langsomt, og de blev straffet, når de mistede bolden på hjemmeholdets halvdel, da der så ikke gik mange sekunder før de selv var presset helt tilbage. Liverpools forsvar var dog langt fra stabilt, og Sevilla havde helt klart muligheder for at true et slattent Liverpool-defensiv.

Liverpool havde masser af muligheder
Efter 36 minutters spil kom hjemmeholdet i front, efter et flot genpres, som gav pote. Mohammed Salah kom til afslutning, og så rettede Simon Kjær bolden af, så den snød Sergio Rico, og så førte Liverpool altså 2-1. Fire minutter før pausen driblede Mané et par spillere, men Nicolás Pareja nedlagde Liverpool-spilleren, og så blev der altså peget på straffesparkspletten. Fra 11-meterpletten svigtede Roberto Firmino dog, da han godt nok snød Sergio Rico, men brasilianerens afslutning ramte stolpen.  Der kom ikke flere chancer inden pausen, men det var klart hjemmeholdet, der kunne gå tilfreds til pausen, dog kunne de godt have brugt et mål mere, da de havde chancer nok til at lave mindst et mere.

Læs også: PSG’s supertrio kørte Celtic af banen

Sevilla kom bedre og bedre med
Sevilla spillede fortsat alt for langsomt, og de lignede et hold helt uden spilleglæde, men Liverpool var også hele tiden over dem i et aggressivt genpres, hvilket ikke gjorde det nemmere for spanierne. Gæsterne havde fortsat muligheder, hvis de investerede kræfter i den offensive del af spillet, så var Liverpools defensiv i den grad til at tale med. Sevilla var kommet klart bedst ud fra pausen, og Liverpools pres var ikke nær så aggressivt, som det havde været i første halvleg. Hjemmeholdet forsøgte med et par afslutninger udefra, men uden succes, og derfor var Sevilla mere og mere på bolden, dog fik de ikke rigtig skabt det store. Efter en times spil blev Sevillas træner, Eduardo Berizzo bortvist af kampens dommer, Danny Makkelie, da han gentagende gange havde smidt bolden væk, og generelt havde han brokket sig forholdsvis meget, og det blev altså for meget, ifølge domertemaet.

Liverpool var langt fra det samme mandskab, som man så i første halvleg, da de slet ikke dominerede på samme måde. Efter godt 68 minutter var Georginio Wijnaldum rigtig tæt på at score til 3-1, men Rico i Sevilla-målet fik ramt på bolden, så den ikke gik i mål. Efter 72 minutter slog Sevilla til på et kontraangreb ,Joaquín Correa fik alt for meget tid og plads, og så sparkede han Sevilla på 2-2. Få øjeblikke senere kom Coutinho på banen for Liverpool, efter han har været rygtet til Barcelona hele sommeren, men han blev altså i Liverpool, og nu skulle han ind og vinde kampen for The Reds.

Skuffende Liverpool-pres
Liverpool forsøgte at lægge et højt pres på Sevilla, men det var som om, at der manglede den sidste investering og energiudladning blandt hjemmeholdets spillere. Sevilla stod langt tilbage på egen halvdel, men Liverpool havde svært ved at få åbnet gæsternes forsvar op, så de kunne få den afgørende scoring. Sevilla fightede rigtig fint, og de havde styr på Liverpool i store dele af anden halvleg. Få øjeblikke fra slutfløjt var Luis Muriel tæt på at sikre Sevilla sejren, men hans afslutning røg forbi mål. Joe Gomez fik få sekunder fra slutfløjt sit andet gult kort, og så har han altså karantæne i næste Liverpool-kamp, som er mod Spartak Moskva. Liverpool formåede ikke at lave det afgørende mål, derfor endte det 2-2 på Anfield, hvor Liverpool faktisk sagtens kunne have tabt, men de havde til gengæld også chancerne til at vinde.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Tidligt mål sikrede OB sejren

Søndagens sidste superliga kamp står mellem Odense Boldklub og FC København. Odense Boldkl…