Uskarpe Liverpool delte mod defensivt orienteret United-mandskab

8 minutters læsning
0
Liverpool dominerede store dele af første halvleg i rivalopgøret mod Manchester United, men de formåede ikke, at udnytte spilovertaget i form af mål. Manchester United var uden energi og idé, derfor blev det hurtigt sat under pres. Liverpools helt store problem denne sæson er, at score på deres chancer, og igen i dag var dét problemet. 

Det er et af fodboldens største opgør, når Liverpool og Manchester United tørner sammen i den engelske Premier League. Det er en kamp mellem to rivaler og to kæmpe store engelske traditionsklubber, så der var mere end bare tre point på spil. Lørdag kl. 13.30 var det Liverpool, der havde den fordel at være på hjemmebane, men i øjeblikket er Liverpool ikke så godt kørende, hvor de indtager en skuffende 7. plads i ligaen. United er meget bedre kørende, da de ligger på en delt førsteplads i ligaen, men det er bare en helt speciel kamp, så alt kan ske. Liverpool var uden profilen Sadio Mané, mens José Mourinho fortsat måtte se bort fra den franske superstjerne Paul Pogba.

Manchester United kom bedst ud, selvom Liverpool forsøgte at være aggressive fra start, så var United mest på bolden de første par minutter. Hjemmeholdet kom dog stille og roligt mere på bolden, men uden de rigtig fik åbnet Uniteds forsvar op, som stod forholdsvis dybt. Når Liverpool fik chancen, så satte de alt ind i jagten på, at få et mål på deres kontraangreb, hvor de er ufattelig farlige. Det var tydeligt, at det ikke var et hvilket som helst opgør, da der blev gået til den i hver en duel, og så blev der kæmpet 110% for hver en centimeter på banen.

Liverpool begyndte at vise tænder

Hjemmeholdet begyndte at blive mere og mere dominerende, og Manchester United havde svært ved at få fat i bolden, når Liverpool først kom i gang. Mohamed Salah var flyvende lørdag eftermiddag, og han var en evig trussel mod Uniteds forsvar, men selvom hjemmeholdet havde overtaget, så formåede de ikke rigtig, at skabe de oplagte målchancer. United kom med en defensiv indstilling, da de bedre kunne leve med et enkelt point end hjemmeholdet kunne, derfor trak de tempoet ud af kampen, når de fik mulighed for det.

Godt ti minutter før pausen kom kampens første store mulighed, da Roberto Firmino vendte flot rundt, og braslianeren fandt Joël Matip i feltet, som satte en fod på indlægget, men David de Gea reagerede hurtigt med en vigtigt fodparade. Få minutter før pausen havde United en god mulighed, da Romelu Lukaku blev spillet fri, men belgierens afslutning blev reddet af landsmanden Simon Mignolet i Liverpool-målet. Dette var første halvlegs sidste mulighed, derfor var stillingen fortsat 0-0 efter de første 45 minutter.

Hjemmeholdet fortsatte ufortrødent

Gæsterne fra Manchester stod lidt længere fremme på banen fra anden halvlegs start, hvilket gav Liverpool lidt flere muligheder for dybdeløb, hvor de har hurtige folk. Liverpool fortsatte egentlig bare takterne fra første halvleg, hvor de var spildominerende, og så var de aggressive i genpresset. United havde problemer med at spille sig ud af presset, og Liverpool dominerede, mens de forsøgte at skabe muligheden, der kunne begejstre tilskuerne på Anfield. Efter 56 minutter havde Emre Can en stor chance, da et perfekt indlæg fandt frem til tyskeren, som dog sparkede en tand for hårdt.

Manchester United kunne ikke holde på bolden ret lang tid af gangen, derfor var de sat under pres i store dele af anden halvleg. Liverpool manglede dog den sidste skarphed foran mål, da de havde haft flere gode muligheder for at score det forløsende mål. Hjemmeholdet havde mest energi, og de forsøgte hele tiden at spille offensivt, men United var gode til at lukke ned defensivt. Tålmodigheden blev sat på prøve for hjemmeholdets spillere, da de forsøgte og forsøgte, men Manchester Uniteds defensiv stod rigtig solidt.

Hjemmeholdet var fortsat ovenpå spillemæssigt, og United virkede fint tilfredse med et enkelt point, derfor forsøgte de fortsat at trække tempoet ud af kampen. Den sidste skarphed manglede til sidst for Liverpool, der ikke formåede at presse Uniteds bagerste de sidste minutter af kampen, derfor endte det, som det startede, 0-0 på Anfield.

Skriv et svar

SE OGSÅ

Tidligt mål sikrede OB sejren

Søndagens sidste superliga kamp står mellem Odense Boldklub og FC København. Odense Boldkl…