Arbeidarpartiet bliver Norges største parti for andet år i træk i norsk skolevalg

2 minutters læsning
Kommentarer lukket til Arbeidarpartiet bliver Norges største parti for andet år i træk i norsk skolevalg

Hvis de unge nordmænd havde den demokratiske magt, havde statsministeren været fra partiet ‘Abeidarpartiet’ (Arbdejderpartiet, red.). Det står klart efter NRK netop har offentliggjort resultaterne fra det norske skolevalg.

Klokken syv kom resultatet af dette års norske skolevalg, for ligesom Danmark afholder et sådant valg hvert andet år, gør Norge det også. Nu står det klart at det politiske landskab blandt ungdommen peger i en bestemt retning.

I 2015, hvor skolevalget blev afholdt sidst, fik Arbeidarpartiet knap en tredjedel af alle stemmer. I år ser det det billede nogenlunde ens ud, men de store ligner er stadig som de var for to år siden.

Arbeidarpartiet går 4 procentpoint tilbage. Det samme gør det næste største parti, Høyre, der går fra 16,3 til 15,1.

Der var 190.000 tilmeldte elever, der alle har sat deres kryds ud for det parti, som de mener ville være bedst i at lede Norge. Landet har haft skolevalg siden 1989, og hvis man tæller EU-folkeafstemningen med fra 1994, er dette det 16. afholdte skolevalg.

I forbindelse med valget har eleverne også skulle svare på en meningsmåling, og fra arrangørernes side forklarer man, at formålet er at »vække politisk interesse og engagement blandt ungdommen og lære dem om den politiske proces«

Ved den danske udgave blev Venstre landets helt store vinder med knap tyve procent af alle stemmerne, mens at Socialdemokratiet endte med 5 %-point lavere.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…