Messerschmidt: Stor stemmesluger ude af DF-top

6 minutters læsning
Kommentarer lukket til Messerschmidt: Stor stemmesluger ude af DF-top

Efter en voldsom medie-karruseltur er Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt blevet smidt ud af DFs partitop – det såkaldte koordinationsudvalg. Han er den største stemmesluger ved et EU-parlamentsvalg i Danmark. Nogensinde.

EU har det svært for tiden. Den 23. juni stemte Storbritannien sig ud af fællesskabet, den massive flygtningestrøm lægger et mere massivt pres på unionen og så beskyldes embedsmændene, politikerne og andre folk inde i bygningerne i Bruxelles for meget alvorlige anklager.

Især det danske parti Dansk Folkeparti har været fremme i skoene, når det gjaldt om at kritisere præmisserne i den europæiske union. Nu er det så det selvsamme parti der har lavet sjusk i systemet.

Men hvem er så den mand der har stået i spidsen for det indvandrer- og EUfjendske parti de sidste ti år?

Morten Messerschmidt har siddet i Europaparlamentet de sidste syv år af hans 35 år lange levetid. Han blev valgt ind i 2009 med suveræne 284-tusinde personlige stemmer. Det var det næsthøjeste antal på det tidspunkt, kun overgået af Poul Nyrup (S) i 2004.

Den fremtrædende kandidat slog dog så rekorden med mere end 55-tusinde i 2014, hvor at Morten imponerede med 465-tusinde personlige stemmer.

Messerschmidts rigtige politiske karriere startede for seksten år siden, med at være med i hovedbestyrelsen af Dansk Folkepartis ungdomsorganisation, DFU. Et år senere, i 2001, blev han næstformand i ungdomspartiet. Den post beholdte han i fire år.

I to år var han desuden assistent for den daværende europaparlamentariker, Mogens Camre, og i 2004 blev Messerschmidt valgt som anden suppleant til parlamentet.

Karrieren stak dog af fem år efter hans indtræden i DFUs hovedbestyrelse, ved at blive valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti. Med hans 3.812 personlige stemmer i Århus Amtskreds fik han posten som EU-ordfører.

Et år efter en kritisk kronik om en mindre offentlig sektor i 2006, skrevet i samarbejde med Morgens Camre, rullede en kæmpe medie skandale hen over Morten Messerschmidt.

I B.T. d. 27. april 2007 beskrev den tidligere socialdemokratiske politiker, Torben Lund, at Morten Messerschmidt skulle havet sunget Nazisange, hyldet Adolf Hitler og sågar heilet. Han afviste alle anklager, men indrømmede at han dog havde sunget det første vers af Lied der Deutschen.

Morten Messerschmidt meldte sig ud af Dansk Folkeparti og blev løsgænger i Folketinget. Han fastholdte sin afvisen, men det samme gjorde Torben Lund og hans partner Claus Lautrup.

Flere år gik og Messerschmidt vandt en retssag mod B.T.s chefredaktør Arne Ullum og journalist Jacob Heinel Jensen. De blev idømt ti dagbøder á 500 kroner og måtte betale 25-tusinde kroner i erstatning for injurier. Morten var så renset for alle anklager.

En anden sag om racisme endte dog helt anderledes for Messerschmidt. I 2001 indrykkede DFU en annonce i tidsskriften, Studiemagasinet. Her lød budskabet at Danmark ville gå hen og blive et lovløst land med utryghed, hvis at man fortsatte retningen mod det multietniske samfund.

Her blev han og tre andre idømt fjorten dages betinget fængsel d. 11. oktober 2002 i Retten i Hvidovre. Den blev desuden stadfæstet i Østre Landsret.

Nu ruller den seneste sag så om Meld og Feld fondene. Det drejer sig om anklager om misbrug af EU-midler. Det er denne sag der har fået Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til at smide Morten Messerschmidt ud af det berømte koordinationsudvalg – altså hovedbestyrelsen i DF.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…