Kommunalpolitiker bliver løsgænger efter zionist-udtalelser

4 minutters læsning
Kommentarer lukket til Kommunalpolitiker bliver løsgænger efter zionist-udtalelser

En socialdemokratisk byrådspolitiker fra Ishøj har valgt at træde ud af gruppen, efter han er kommet i modvind på grund af en zionist-konspirationsteori, politikeren fremlagde på Facebook.

Seyit Ahmet Özkan genopstiller ikke til kommunalvalget i november, som han ellers havde planlagt. Det er blevet besluttet efter, han har skrevet en kommentar på Facebook, hvor han forklarer om sin zionist-teori. På det sociale medie påstod han, at det er zionister, der står bag terrororganisationen Islamisk Stat. Han benægter dermed, at det er radikale muslimer, som har skylden for IS’ drab, tortur og ødelæggelser.

Den udtalelse koster ham nu jobbet og pladsen i Socialdemokratiet, efter Seyit Ahmet Özkan blev irettesat af partiet, som også kræver, han træder tilbage og trække sig fra kandidatlisten til kommunalvalget. Det har politikeren nu valgt at gøre.

I en skriftlig kommentar til Ritzau skriver han: »Jeg gør denne byrådsperiode færdig uden for A-gruppen. Jeg har besluttet ikke at genopstille til kommende byrådsvalg, hverken for Socialdemokraterne eller for et andet parti. Jeg laver heller ikke min egen Ishøj-liste«

Stiller op til radiointerview
Ahmet Özkan stilte desuden op til interview med Radio24syv, hvor han forklarede om sine udtalelser: »Islamisk Stat begår terrorisme over det hele i de muslimske lande, og de slår kun muslimerne ihjel,« sagde han og påpegede, at zionister og jøder ikke er det samme. Zionismen er den politiske bestræbelse på at sikre jødernes tilbagevenden til Det Hellige Land, Israel, skriver Berlingske.

»Jeg kan jo ikke bevise det. Jeg kan jo ikke bare sige til dig: Nu skal du bare høre her. Det der med at lede efter skyldige i denne her sag, er meget svært. Det er der ingen, der kan bevise,« sagde han.

Seyit Ahmet Özkan fortæller også i sin besked til Ritzau, at han har taget kontakt til Det Jødiske Samfund i Danmark, som han vil afholde et møde med efter sommerferien.

Til Danmarks Radio fortæller Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), at ‘Hvis vi ikke tager afstand fra hans holdninger, så ville det også være de øvrige socialdemokrater, der stiller op til valg, der ville gå ind for det. Og det er det bestemt ikke’: »Det er så langt fra Socialdemokratiets politik, at vi har måttet tage klar afstand fra det og klar afstand fra ham. Vi kan ikke forsvare at have en mand med de holdninger på den socialdemokratiske liste til det kommende kommunevalg«

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…