Køge-politiker erklærer sig enig i zionist-udtalelser

5 minutters læsning
Kommentarer lukket til Køge-politiker erklærer sig enig i zionist-udtalelser

En spidskandidat for Enhedslisten i Køge har efter, at Ishøj-politikeren Seyit Ahmet Özkan i går blev smidt ud af Socialdemokratiet efter at have udtalt, at det er zionister, der står bag Islamisk Stat, i en kommentar til mediet dknyt, at den påstand er ‘helt almindeligt kendt’.

»Har de helt tabt sutten derinde ? Der er da almindelig kendt at Zionisterne har været dybt involveret i IS. For et par år siden blev endog en Israelsk general taget til fange i Irak hvor han trænede IS krigere så det er da højst besynderligt at ekskludere en mand for den slags udtalelser ????,« skriver byrådsmedlemmet i Køge Niels Rolskov i en kommentar til netmediet dknyt, under en artikel om den nu tidligere socialdemokratiske ishøj-politiker Seyit Ahmet Özkan, blev eskluderet af sit parti.

Ahmet Özkan havde i et kommentarspor på Facebook beskrevet, hvordan det zionister, der er begår terror under Islamisk Stats faner: »Islamisk Stat er IKKE muslimernes opfindelse. Det har vi andre hele tiden påpeget. Et godt bud er, at det er zionismen, der står bag disse kriminelle elementer«

Læs mere: Kommunalpolitiker bliver løsgænger efter zionist-udtalelser

Den lokale S-gruppe opfordrede politikeren til selv at træde tilbage, hvilket Seyit Ahmet Özkan også gjorde. Partiet nåede derfor ikke til en reel elsklusion. Den socialdemokratiske Ishøj-borgmester, Ole Bjørstorp (S), udtalte til DR Nyheder, at ‘hvis vi ikke tager afstand fra hans holdninger, så ville det også være de øvrige socialdemokrater, der stiller op til valg, der ville gå ind for det’:

»Det er så langt fra Socialdemokratiets politik, at vi har måttet tage klar afstand fra det og klar afstand fra ham. Vi kan ikke forsvare at have en mand med de holdninger på den socialdemokratiske liste til det kommende kommunevalg«

Over for dknyt kan den fungerende politiske ordfører for Enhedslistens folketingsgruppe, Nikolaj Villumsen, ikke tage stilling til, om hans parti kan forsvare byrådsmedlemmets udtalelser, men i en sms til Ritzau onsdag skriver Villumsen, at ‘udtalelserne er helt væk, og jeg tager på det kraftigste afstand fra den slags konspirationsteorier’.

Derimod mener Marianne Frederik, der sidder i Enhedslistens forretningsudvalg, at partiets ledelse skal tage sagen op.

I et interview med Berlingske forklarer hun, at hun ikke er enig i Neils Rolskovs kommentar, og at hun vil undersøge ‘de nærmere omstændigheder for, hvorfor han har skrevet det, som han har gjort’: »Han henviser åbenbart til et eller andet. Men jeg er ikke enig i det«

Men om han skal trække udtalelsen tilbage, ved hun endnu ikke. Hun vil tage det op i forretsningsudvalget, og så må sagen blive afgjort der. Marianne Frederik forklarer, at man ‘bliver nødt til at reagere på det’, og ar hun mener, det bør have konsekvenser.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…