»Det, der ligger i alt det her, er at, det ikke på noget tidspunkt er blevet forelagt for medlemmerne. Det vil sige, at de ikke har haft nogen indsigt i, hvad der egentlig har fundet sted. Jeg er blevet anklaget for alle de offentlige anklager, der var mod mig af dem, på trods af at, det ikke på noget tidspunkt var det, sagen på noget tidspunkt handlede om«

Sådan udtaler Liberal Alliances ungdomsparti, LAU’s, tidligere landsformand, Stefan Roy Frederiksen sig i en eksklusivt interview med JuniorMedia News. Han har været anklaget for at have foretaget systematisk overvågning på foreningens medlemmer, men det er uden hold i virkeligheden, påstår han:

»Man vælger at fremføre en sag mod mig og Mathias, som var der håndgribelige beviser, når alt der er tale om egentlig bare er nogle udtalelser fra forskellige personer. Dem skal man også tage rigtig alvorligt, men direkte at anklage mig for overvågning, datalogning og de værste former for hacking, det er meget ude i hampen i forhold til, hvad der egentlig er tale om her«

Sagen handler om kampagnechef Mathias Wehrsdorf, Stefan Roy Frederiksen og to andre. Ifølge anklagerne skulle netop Wehrsdorf have logget ind på en computer, åbnet internetbrowseren, Chrome, hvor et medlem skulle være logget ind på sin Facebook. Det udnyttede Mathias Werhsdorf, og han kunne dermed tilgår oplysninger.

Roy: Jeg har bedt om, det ikke skulle ske
Men lige i dette tilfælde er der ikke tale om tilfældige oplysninger, for på dette tidspunkt er et forretningsudvalg-valg allerede i gang. Stefan Roy Frederiksen er opstillet som formandskandidat, og han »var tilstede, da en computer er blevet tændt og tilgået. Ikke igennem hacking, overvågning eller logging på nogen måde,« som han selv forklarer det.

»Det er ikke mig, der har gjort det eller sagt, det skulle ske. Tvært imod har jeg bedt om, at det ikke skulle ske, og så har jeg stået ved siden af som tilskuer. Det er blevet gjort med mig tilstede i lokalet«

Stefan mener ikke, at dette overhovedet skulle være foregået, og han har talt mange gange med Mathias Wehrsdorf. Episoden finder ifølge Stefan sted 14 måneder før, at hele sagen begynder og rumle, og det tyder kun på én ting ting – Der er nemlig kampvalg, da LAU skal vælge en ny eller genvælge en lansformand for det næste år. Stefan Roy Frederiksen kan derfor kun forestille sig, at man gerne ville af med ham, så han ikke kunne vinde posten som formand.

»Man ønsker at feje mig af banen. Man er godt klar over, at jeg har et flertal blandt organisationen. Det vil sige, at man ikke kunne slå mig på dagen, så man må bruge beskidte midler, og dermed feje mig af banen,« siger han og tilføjer: »I løbet af mange år laver man mange ting, og man kan få horn i siderne på hinanden. I den her situation havde jeg gjort mig måske ikke bedste venner med de her gældende parter«

Hvem har gjort hvad, og hvem skal bøde for det?
Hvis vi spoler tiden tilbage til starten af April, fandt et hemmeligt og ekstraordinært møde sted, hvor LAU’s forretningsudvalg diskuterede. I alt syv befandt sig til dette, og man drøftede anklagerne mod Stefan. Tre udvalgsmedlemmer, Daniel Vitagliano, Jacob Lydom og Carl Andersen, havde nemlig indstillet Mathias Wehrsdorf og Stefan Roy Frederiksen til suspendering.

Men det mente Amanda Meiner-Madsen ikke var retfærdigt, for både hendes og Daniel Vitaglianos handler kunne begge sidestilles med Stefans. Derfor indstillede hun også hende og Vitagliano til suspendering. De fire suspenderingsindstillede blev erklæret inhabile, og det var derfor de resterende medlemmer, der skulle stemme om hvorvidt de skulle miste deres post i forretningsudvalget.

Jacob Lydom, Carl Andersen og Alexander Ryle blev enige om, at kun Mathias og Stefan skulle suspenderes, men Amanda og Daniel ikke behøvedes at blive smidt på porten. Alt dette blev skrevet ned i et udkast til en pressemeddelelse, vi på JuniorMedia News er kommet i besiddelse af. Du kan læse den herunder:

[otw_shortcode_info_box border_type=”border-left-right” border_color_class=”otw-silver-border” border_style=”bordered”]UDKAST – Liberal Alliances Ungdom omkonstituerer sit Forretningsudvalg:
Forretningsudvalget har i går aftes valgt at behandle fire sager om mulig suspendering. Det drejer sig om medlemmerne Mathias Wehrsdorf, Stefan Roy Aaslev Frederiksen, Amanda Meiner-Madsen og Daniel Vitagliano. Resultat blev, at Mathias Wehrsdorf og Stefan Roy Aaslev Frederiksen med øjeblikkelig virkning blev suspenderet fra Liberal Alliances Ungdom, pr. §10 i foreningens vedtægter. Amanda Meiner-Madsen og Daniel Vitagliano blev ikke suspenderet. De suspenderede har mulighed for at anke suspenderingen til landsmødet 2017 pr. §10 stk. 2 i foreningens vedtægter.

Forretningsudvalget er kommet i besiddelse af pålidelig information, der har givet anledning til stærk mistanke om, at en række ledende medlemmer har haft uretmæssig adgang til to navngivne medlemmers sociale medier og online kommunikation, samt at informationen heri er blevet brugt til at føre intern valgkamp op til landsmødet 2016. Dette har vi som ansvarlig ledelse reageret på hurtigst muligt.

Mathias Aabo Wehrsdorf blev af Daniel Vitagliano, Jacob Lydom og Carl Andersen indstillet til suspendering. Han er af Forretningsudvalget blevet vurderet hovedansvarlig for en række uretmæssige episoder i forbindelse med sidste års kampvalg mellem Anders Preben Burlund og Stefan Roy Aaslev Frederiksen. Det habile Forretningsudvalg finder grund til at tro, at han i en længere periode har haft illegitim adgang til en række medlemmers profiler på sociale medier. Denne vurdering understøttes af Mathias’ egen beretning under sagens behandling. Der er derfor ikke længere tillid til Mathias Aabo Wehrsdorfs fortsatte engagement Liberal Alliances Ungdom.

Stefan Roy Aaslev Frederiksen blev af Daniel Vitagliano, Jacob Lydom og Carl Andersen indstillet til suspendering. Han har tilsyneladende haft kendskab omkring denne uretmæssige adgang, og denne har fundet sted i en grad som gør at det habile Forretningsudvalg har vurderet, at det ville være imod foreningens interesser fortsat at have ham i ledelsen. Det habile Forretningsudvalg vurderer ligeledes at Stefan Roy Aaslev Frederiksens indvolvering, qua hans opstilling til en bestridt landsformandspost, har været en skærpende omstændighed. Der er dermed ikke fortsat tillid til Stefan Roy Aaslev Frederiksens engagement Liberal Alliances Ungdom.

Både Mathias Aabo Wehrsdorf og Stefan Roy Aaslev Frederiksen er fortsat medlemmer af Liberal Alliances Ungdom, men kan ikke deltage i foreningens aktiviteter. Forretningsudvalget finder intet grundlag for de florerende anklager om logning; ondsindede ændringer i sekretariatets router, herunder ændringer af router med henblik på overvågning;eller systematisk overvågning.

Amanda Meiner-Madsen indstillede sig selv til suspendering da hun var af den overbevisning, at hendes indblanding kunne sidestilles med Stefan Roy Aaslev Frederiksens, da hun i nogen tid har haft begrænset kendskab til sagen uden at handle på denne viden. Et flertal i Forretningsudvalget var dog af den overbevisning, at dette kendskab ikke var af afgørende karakter, og der er dermed fortsat tillid til Amanda Meiner-Madsens engagement i Liberal Alliances Ungdom.

Daniel Vitagliano blev af Amanda Meiner-Madsen indstillet til suspendering, da hun var af den overbevisning, at hans indblanding kunne sidestilles med sin egen, da han i nogen tid har haft begrænset kendskab til sagen uden at handle på denne viden. Et flertal af habile i Forretningsudvalget var dog af den overbevisning, at dette kendskab ikke var af afgørende karakter, og der er dermed fortsat er tillid til Daniel Vitaglianos engagement i Liberal Alliances Ungdom.

Ved sagens behandling blev alle de implicerede parter opfattet som værende inhabile. Dette var der enighed om i hele Forretningsudvalget efter at Steffen Larsen blev indkaldt som mægler og bisidder for Daniel Vitagliano. De øvrige implicerede parter frasagde sig retten til bisidder for at fremskynde sagens behandling.

Amanda Meiner-Madsen er konstitueret formand, mens Henrik Fladeland Futtrup er indsuppleret som menigt forretningsudvalgsmedlem. Stefan Roy Aslev Frederiksen har tilkendegivet overfor forretningsudvalget, at han ønsker at benytte sig af hans ankemulighed til landsmødet 2017.

Forretningsudvalget finder hele forløbet tragisk og dybt skadeligt for foreningen. Forretningsudvalget ønsker dog at takke den afgående formand og kampagneformand for det store og afgørende arbejde de har lagt i foreningen i løbet af året. Ligeledes opfordres der til, at alle henvendelser fra pressen sendes videre til den konstituerede landsformand Amanda Meiner-Madsen på amanda@laungdom.dk eller 3165 7569.

På vegne af Liberal Alliances Ungdoms Forretningsudvalg 08/02/17

Amanda M. Madsen, Alexander Ryle, Carl Andersen, Jacob Lydom, Daniel Vitagliano og Henrik Futtrup
– KILDE: Aldrig udsendt pressemeddelelse [/otw_shortcode_info_box]

»Da den episode – som det hele egentlig handler om, når man ikke kører det ud af propotion – ja, så er der var fire [der vidste om ’overvågningen’] af syv daværende forretningsudvalgsmedlemmer tilstede [på mødet]. To af dem blev ekskluderet, og to af dem blev forfremmet«

Stefan Roy Andersen vil ikke tilbage og have nogen poster i LAU, men han har foreningen rigtig kært, som han selv udtrykker det. Han vil lade sin eventuelle fremtid i Liberal Alliances Ungdom op til medlemmerne, som han ønsker kan tage stilling til det ved næste landsmøde.

I foreningens vedtægter har suspenderede ret til at anke afgørelsen til det næste landsmøde, hvilket Stefan gjorde. Han tabte dog afstemningen med syv stemmer, men han mener, det er på grund af manglende og misinformation, og derfor er han nu ikke længere en del af ungdomspartiet.

Stefan Roy Frederiksen er i gang med af gennemføre sin HF.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…