To personer anholdt og mistænkt i ‘medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet’

4 minutters læsning
Kommentarer lukket til To personer anholdt og mistænkt i ‘medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet’

Københavns Politi har i dag sammen med Politiets Efterretningstjeneste (PET) anholdt to personer og derefter sigtet dem for, at medvirke til terrorisme i udlandet, hedder det fra Københavns Politi i en pressemeddelse.

En 28-årig mand og en 29-årig kvinde er tilbageholdt af myndighederne, efter at politiet har gennemført en aktion. Begge to er af anden etnisk oprindelse end dansk, forklarer Københavns Politi. Anholdelserne kommer efter »længere tids efterforskning«.

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov uddyber: »PET og vi har i dag foretaget en vellykket politiaktion med to anholdte og flere ransagninge i Storkøbenhavn. Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig«

Det er de mistænkt for

Det er de mistænkt for

De to anholdte personer er mistænkt for overtrædelse af §114, stk. 1, nr. 1 og 2 i straffeloven. Det betyder, at de ifølge myndighedernes overbvisning har begået grov vold og manddrab i form af terrorisme.

Derudover bliver de anklaget for at bryde § 21 og § 23.

At de bliver sigtet for paragraf nummer 21 viser, at de ikke selv har udført handlingerne med har »sigtet til at fremme eller bevirke udførelsen«. Bliver de fundet skyldige i anklagerne får de den samme straf, som hvis de selv havde begået forbrydelsen i praksis.

§ 23 betyder at man for nedsat straf, hvis man kun i mindre omfang har medvirket til forbrydelsen.

KILDE: Københavns Politi, Retsinformation

Der vil blive afholdt et grundlovsforhør fredag, og her vil anklagemyndigheden begære lukkede døre. Sagen handler om »om indkøb og fragt af genstande fra Danmark til IS i Syrien/Irak som skulle anvendes til kamphandlinger,« udtaler myndighederne sig.

»Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak,« pointerer Operativ chef i PET, Flemming Drejer.

Københavns Politi har i tæt samarbejde med PET samtidig foretaget en række ransagninger med forbindelse til sagen, og ifølge Ekstra Bladet blev to opgange i Hallingparken afspærret. Der var både civile politibiler, teknikervogne, låsesmed og sprængstofhunde til stede under aktionen.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…