Pape er klar med ny bandepakke

4 minutters læsning
Kommentarer lukket til Pape er klar med ny bandepakke

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har fredag fremlagt regeringens 12 nye initiativer til at løse bandekonflikten. 

De seneste måneders skyderier omkring Nørrebro i København har nu fået regeringen til at igangsætte nye initativer til at stoppe bandekonflikten, som torsdag aften betød at politiet måtte rykke ud hele tre gange.

Allerede onsdag havde Justitsministeren indkaldt forligspartierne bag den seneste bandepakke til møde i Justitsministeriet, og siden er flere af regeringens initiativer blevet præsenteret på stribe.

Første melding lød at Justitsministeren har bedt statsadvokaten undersøge, om der kan rejses sag imod indvandrebanden Loyal To Familia. Yderligere har man opsat en midlertidig politistation på Nørrebro og oprettet en akut-bandelinje.

I dag præsenterede først Statsministeren og siden Justitsministeren så de i alt 12 initiativer som regeringen nu vil bekæmpe banderne med.

Under disse tiltag er der forslag som:

  • Det skal være ulovligt at gå med skudsikker vest, med mindre at man har tilladelse af politiet
  • Straffen for trusler mod vidner skal skærpes
  • Det skal være muligt at benytte videoafhøring af vidner i retssager mod bandefolk
  • Disse tiltag er kommet til efter 23 skudepisoder i København de sidste 2 måneder.

De 12 initiativer vil komme til at koste 60 millioner kroner årligt, og vil også give politiet øgede ressourcer til at ansætte 50 nye folk,  hvoraf halvdelen 25 skal specialiseres i at behandle digitale spor, mens den anden halvdel skal arbejde med forebyggelse ved steder der er specielt udsat.

Hæren skal i spil
Hos Venstre holdt regeringspartiet pressemøde i forbindelse med deres sommergruppemøde. Her bekræftede Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) den beslutning som TV2 torsdag aften kunne erfarer, nemlig at man har bedt Forsvaret og Politiet om at finde ud af på hvilke måder det er muligt for forsvaret at aflaste politiet, sådan at politiet kan komme tilbage til lokalsamfundene, heriblandt Nørrebro i København.

Et af de emner som har været omtalt er at hæren kan blive bedt om at overtage bevogtningsopgaverne ved grænsen og øvrige terrormål. 

Lars Løkke Rasmussen nævnte også at optagelserne på politiakademiet er blevet fordoblet det seneste år fra 30 til 60, og så kritiserede han menneskerettighedsdomstolen for at forhindrer hjemsendelse af bandemedlemmer med indvandrebaggrund. 

Justitsminister Søren Pape Poulsen fortalte også at regeringen til efteråret vil fremlægge en pakke hvori man vil tage hånd om ungdomskriminalitet. 

  • Krisen i Myanmar

    Rohingya folket flygter fra Myanmar En krise er begyndt at udfolde sig i Myanmar, da mere …
Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…