Offensimentum trækker sig fra Facebook

4 minutters læsning
Comments Off on Offensimentum trækker sig fra Facebook

Facebook-gruppen Offensimentum trækker sig fra Facebook efter at gruppen er blevet permanent lukket af Facebook. Det fortæller moderator Mads Sørensen til JuniorMedia News.

Offensimentum vil nu omdanne deres hjemmeside offen.dk, for at sikre gruppens overlevelse. Ifølge Mads Sørensen sker udviklingen for, at man kun er afhængig af dansk lovgivning og selv kan stille adgangskrav.

»Offensimentum er blevet permanent lukket af facebook. For at sikre offensimentums overlevelse vil vores udviklere og jeg i løbet af den næste uge arbejde på at omdanne offen.dk samt offensimentum.dk til vores eget sociale medie med tilhørende apps. Så vi ikke er underlagt andre retningslinjer end dansk lovgivning og selv kan stille adgangskravende,« skriver Mads Sørensen til JuniorMedia News.

Han fortæller desuden, at man nu vil belønne folk med “virtuelle coins” når de “flagger” et opslag som upassende: »Vi har endnu ikke gjort os nogle overvejelser vedr. adgangskrav vi vil stille vores medlemmer. Men vi har overvejet noget med at 5 medlemmer skal stemme et medlem ind før deres konto er aktiv«

»For at kommentere på hvad vi ønsker at gøre mht. at få medlemmerne til at overholde dansk lovgivning, så er vi stadig igang med at finde en løsning der holder. Jeg kan forestille mig at det bliver noget med at lave et belønningssystem som belønner brugerne i form af virtuel valuta (coins) til vores forskellige underholdnings services som også vil blive lanceret indenfor den næste uge,« forklarer moderatoren for den nu nedlukkede gruppe.

Tidligere på aftenen lød det ellers fra selvsamme Mads Sørensen, at gruppen “kun” var midlertidigt deaktiveret, men Dansk Journalistforbunds formand Lars Werge siger til DR Nyheder, at han er tilfreds med at Facebook nu har lukket gruppen, som derudover nu også bliver forladt af medlemmerne:

»Vi har kritiseret Facebook for mange ting, men det klæder dem, når de tager deres ansvar på sig. Det fjerner formentlig ikke det begreb, der hedder chikane på nettet. Men på denne her måde får man sendt et tydeligt signal,« udtaler formanden.

JM News fortsætter med at sætte fokus på Facebook-grupper som opfordrer til direkte chikane. 

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…