Offensimentum-ledelse fralægger sig ansvaret »Det er ikke vores ansvar, at gruppen er clean«

4 minutters læsning
Kommentarer lukket til Offensimentum-ledelse fralægger sig ansvaret »Det er ikke vores ansvar, at gruppen er clean«

Administratorholdet bag Facebook gruppen Offensimentum, som mandag blev lukket ned af Facebook, mener ikke, at det er deres ansvar at holde gruppen “clean”. Det skriver gruppens ledelse i en pressemeddelse, som JuniorMedia News er kommet i besiddelse af.

»Ingen steder i Facebooks retningslinjer står at det er en gruppes administrator skal sørge for at holde gruppen clean. «

SE OGSÅ: Satiretegning over Offensimentum

Skriver gruppens ledelse og uddyber, at danskerne faktisk har været heldige med, at der har været et administratorhold.

»Vi mener at danskerne sådan set bare har været heldige at have så hengivent et hold til at holde styr på deres ungdom, og de nu vil se en ny bølge af ukontrolleret indhold på Facebook.«

Mere ekstreme grupper

Facebookgruppen havde, inden den blev lukket, over 100.000 medlemmer, og gruppens ledelse skriver, at man registrerede omkring 10.000 opslag dagligt. Gruppen har længe været kritiseret for at tillade, at unge delte nøgenbilleder og opfordrede til had og chikane. Senest er sidstnævnte gået ud over en freelance journalist. 

Og den form for adfærd vil vi se mere af, mener gruppens administratorer.

»Nu vores gruppe ikke længere eksisterer vil man kunne se en kæmpe stigning i mobning, hævnporno og andre uetiske gerninger fordi at vores 105.000 medlemmer ikke længere har et sted at komme ud med hvad end de har brug for at komme ud med. Allerede nu ser vi at Offensimentum kopier dukker op i vilde strømme og den ene gruppe konkurrerer med den anden om at være mere ekstrem. «

Den holdning bakkes op af Jan Lillie Lauritzen, som er formand for aktivistgruppen “Pulterkammerets Aktivister”. Gruppen har fulgt de mange opslag i Offensimentum og hevet fat i forældre til børn, som har overskredet grænsen for sund fornuft.

»Jeg synes, at det er småærgerligt, da vi forsøgte komme problemerne til livs. Nu ser man allerede unge lave nye grupper, og her kan vi starte forfra.«

Skriver Jan Lillie Lauritzen i en skriftlig kommentar til JuniorMedia News, han var selv blandt en af de moderatorer, som begyndte “Offensimentum 2.0” for at beholde de mange unge samme sted, også denne gruppe er nu blevet fjernet af Facebook.

JuniorMedia News har i øjeblikket et stort fokus på hadgrupper på Facebook. Offensimentums ledelse har tidligere fortalt til JuniorMedia News, at de agter at fortsætte gruppen på deres egen hjemmeside, som vil være online i løbet af næste uge. 

Pulterkammerets aktivister fortæller til JuniorMedia News, at man har som mål at få lukket alle Facebook-grupper, som har et for ekstremt had.

 

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…