Ny skudepisode natten til torsdag gik ud over tilfældige personer

4 minutters læsning
Kommentarer lukket til Ny skudepisode natten til torsdag gik ud over tilfældige personer
Rigspolitiet

I alt blev tre personer udsat for skud, da en 26-årig ung mand formentlig affyrede et skydevåben. En svensk kvinde kom til skade, men Københavns Politi omtaler hendes tilstand som stabil. Det skriver TV2.

En del af den københavnske bydel Nørrebro blev lukket ned, da en person skød på tilfældige personer torsdag morgen. Det bekræftede Københavns Politi på Twitter. Området er nu åbnet igen for offentligheden.

Klokken lidt over ni torsdag formiddag holdt politiet et pressemøde, og her kom det frem at en 26-årig ung mand er mistænkt for at stå bag to angreb. Først rykkede myndighederne ud til en skudepisode på Heimdalsgade, hvor en tilfældig var blevet skudt efter.

Personen, som kom gående ud af en butik, blev dog ikke ramt og har umiddelbart ikke noget at gøre med den igangværende bandekonflikt. En patrulje, der opholdt sig i området opfangede skudene og var på stedet meget kort tid efter.

Til fods jagter betjente derefter den unge mand ned gennem Esromgade hen til Den Røde Plads. Her bliver der fra den 26-åriges vedkommende skudt igen.

»Her er der en svensk kvinde, der bliver ramt og en mand, der bliver ramt af et strejfskud. Kvinden blev efterfølgende kørt på sygehuset, hvor hun straks blev opereret. Hendes tilstand er nu stabil,« siger politiinspektør Poul Kjeldsen ifølge TV2. Alle ofrene er ifølge politiets overbevisning uskyldige.

Først meddelte politiet, at der var tale om en 16-årig dreng, men efter en korrektion er det nu fastslået, at det i stedet drejer sig om en 26-årig mand. Han er en del af en bande, der har base ved Blågårds Plads i København. Manden vil blive sat foran en dommer senere torsdag.

Politiet affyrer under den voldsomme eftersætning og derefter anholdelse to advarselsskud, men det store politiopbud skræmmer desværre ikke banderne væk mener Poul Kjeldsen:

»På trods af at politiet er massivt til stede ude i området, så vælger de stadig at afgive skud. Vi anser altså stadig konflikten for verserende. Vi er glade for, at vi har anholdt denne her person, som vi sigter for de her forhold,« forklarer politiinspektøren ifølge TV2.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…