Ministerier ramt af cyber-angreb

3 minutters læsning
Kommentarer lukket til Ministerier ramt af cyber-angreb

Statsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmesider er fredag middag blevet lagt ned. Det bekræfter Statsministeriet i en mail til JuniorMedia News.

JuniorMedia News forsøgte mellem 13.30 og 14 flere gange at tilgå Statsministeriets hjemmeside uden held. Klokken 14.13, efter at have modtaget et svar fra Statsministeriets pressetjeneste om situationen, er siden nu tilgængelig igen. Det er stadig ikke muligt at tilgå Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Statsministeriet meddeler i en mail til JM News, at man har været udsat for et såkaldt DDoS-angreb:

»Statsministeriet oplyser, at stm.dk har været udsat for DDoS-angreb.« Skriver Sabrina Drevsfeldt som er pressesekretær i Statsministeriet i en mail til JuniorMedia News.

Et DDOS angreb er et angreb hvor en eller flere computere sender en stor mængde trafik samlet mod en hjemmeside for at overbelaste serveren, således at den går ned. Sabrina Drevsfeldt uddyber, at man har orienteret Center for Cybersikkerhed om situationen, og at det ikke får betydning for driften af Statsministeriet.

»Statsministeriet har meldt dette til Center for Cybersikkerhed og gennemgår for øjeblikket sikkerhedssystemerne for at søge at imødegå nye angreb. Statsministeriet oplyser endvidere, at DDos-angreb på stm.dk ikke har betydning for driften af Statsministeriet« Skriver Sabrina Drevsfeldt i sin mail.

Angrebet kommer efter, at Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg tidligere på ugen lagde et Facebook opslag op, hvor hun delte en af de meget omtalte Muhammed-tegninger. Både Udlændinge- og Integrationsministeriet og Udenrigsministeriets -hjemmesider har tidligere på ugen været lagt ned af DDOS-angreb. Det vides endnu ikke, hvem som står bag angrebet, men en tyrkisk cyberorganisation har påtaget sig ansvaret og sagt, at angrebet sker som modsvar til Støjbergs deling af Muhammed-tegningerne.

Det har ikke været muligt for JuniorMedia News at få en kommentar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. 

 

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…