Ubådsejer ændrer forklaring: Svensk journalist blev begravet til søs

3 minutters læsning
Kommentarer lukket til Ubådsejer ændrer forklaring: Svensk journalist blev begravet til søs

Den svenske journalist, Kim Wall, der i sidste uge forsvandt og menes død, er definitivt død, og det skete under en ulykke, forklarer Peter Madsen, der viste den selvbyggede ubåd frem til Wall.

På baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer kan Københavns Politi i dag meddele, at Peter Madsen i Københavns Byret har udtalt, at Kim Wall omkom, under en ulykke på ubåden Nautilus, da de begge var ude og prøvesejle den. Politiet siger videre, at Peter Madsen påstår at have begravet hende:

»Der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt,« udtaler politiet i en pressemeddelelse, og fortsætter: »Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes«

Dørene blev lukket i sagen, da anklagermyndigheden mente det var nødvendigt efter en forespørgsel fra Kim Walls pårørende. Store dele af sagen vil stadig ikke blive frembragt i offentligheden, men politiet vil dog alligevel udsende flere oplysninger, hvis der skulle ske noget af stor væsentlighed senere i dag.

Myndighederne har udarbejdet den konkrete rute, som Nautilus foretog sig, inden den sank i Køge Bugt. Ubåden havde kun befundet i dansk farvand, men alligevel samarbejder både danske og svenske politi- og søfartsmyndigheder efter den forsvunde Kim Wall og Nautilus.

Danmark har sendt og bliver også ved at sende dykkere ud, for at se på havbunden. Svenske søfartsmyndigheder søger både med helikoptere og flere skibe.

Nautilus blev lørdag aften hentet op fra havbunden og sødang kunne man fastslå, at Kim Wall ikke befandt sig i ubåden.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…