Københavns politi er for tredje gang i aften rykket ud til skyderi

3 minutters læsning
Kommentarer lukket til Københavns politi er for tredje gang i aften rykket ud til skyderi
Rigspolitiet

Til Ekstra Bladet fortæller Københavns Politis vagtchef, Michael Andersen, at myndighederne for tredje gang i aften er rykket ud til meldinger om skyderi. Senest er det på Præstelængen i Københavns Nordvestkvarter.

»Vi har lige fået en anmeldelse. Vi er på vej derud. Jeg ved ikke mere end det lige nu,« fortæller vagtchefen til avisen. Til opfølgningspørgsmålet, der berørte, hvad det er, der sker, forklarer Michael Andersen, at han ikke ved det, men at ‘det er vanvittigt’.

I Tingbjerg i Brønshøj rykkede flere patruljer ud, hvor der lød meldinger om affyrede skud, forklarer Henrik Brix, der er vagtchef for det område. Anmeldelsen kom ind klokken 21:10, og kort efter modtog politiet endnu en melding fra en borger.

Meget kort tid efter Brønshøj-skyderiet indløb flere anmeldelser, der omhandlede Folkets Park på Nørrebro, skriver Ekstra Bladet.

»Ingen er umiddelbart ramt, og ingen er anholdt. Vi er ved at se, om vi kan finde vidner og spor,« siger Henrik Brix om Nørrebro og fortsætter angående Tingbjerg, »Vi har ingen meldinger om, at nogen skulle være ramt, og vi er rykket ud for at finde ud af, om der faktisk er blevet skudt«

Ekstra Bladet skriver, at hvis det passer, at der blev løsnet skud på alle tre adresser, vil alt sammenlagt være sket 23 skyderier i København på lidt under to måneder, men der reporteres ikke om skadeskomne personer i anmeldelserne.

Alt dette sker samme dag, som politiet indviede en mobil politistation på Nørreport. Den er ikke døgnbemandet, men huser seks betjente i åbningstimerne. Imorgen fredag vil justitsminister Søren Pape Poulsen desuden fremlægge forslag til, hvordan man fra myndighedernes side kan ændre på den skræmmende høje statistik.

Lukket for kommentarer.

SE OGSÅ

Danmarks militær skal tilføres 5 milliarder kroner i 2018 mener Regeringen

Der blev lagt op til en væsentlig styrkelse af det danske militær, da Regeringen onsdag pr…